39-годишен радомирец ще бъде съден за незаконно притежание на дрога, той остава в ареста по искане на прокуратурата

39-годишен радомирец ще бъде съден за незаконно притежание на дрога, той остава в ареста по искане на прокуратурата

На 27.11.2020 г., Районна прокуратура – Перник е привлякла в качеството му на обвиняем А.В. (на 39 години) за извършено от него престъпно деяние – незаконно държане на високорискови наркотични вещества (по чл. 354а, ал. 3 от НК).

 Досъдебното производство е било образувано след постъпила оперативна информация за държане на дрога в имот в с. Стефаново, област Перник, без надлежно разрешение, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

 В хода на разследването, след предварително разрешение от съда, са били извършени претърсвания на два адреса – в къща в с. Стефаново и в апартамент в гр. Радомир. Въпросните имоти били обитавани от А.В. В резултат на предприетите действия са били установени и иззети няколко вида наркотици – коноп, амфетамин и екстази. Част от тях са били разпределени в дози. Освен това, била намерена и мерителна везна.

 С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Перник, А.В. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият А.В. е многократно осъждан, в това число и за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

На  28.11.2020 г., съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Перник за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.В., привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.
Тридесет и девет годишният мъж е бил задържан след извършени претърсвания в обитаваните от него имоти – къща в с. Стефаново и апартамент в гр. Радомир. В тях са били открити и иззети няколко вида наркотици – коноп, амфетамин и екстази. Част от тях са били разпределени в дози. Била е намерена и мерителна везна.
Съдебният състав е приел доводите на прокурора от Районна прокуратура – Перник, че са налице и двете предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.В. Съществува реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Аргументите на защитата му относно необходимостта на обвиняемия да се грижи за майка
му не са били уважени от съда.
Разследването продължава. Установено е, че обвиняемият А. В. е многократно осъждан, в това число и за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.