Фирма осигурява топла храна за медиците от ковид отделението в пернишката болница

Фирма осигурява топла храна за медиците от ковид отделението в пернишката болница

В дните, когато сме поставена кажи – речи на колене от една страшна и непозната болест, подадената ръка за помощ, съпричастността към хората на първа линия, които се борят за живота ни, няма цена. За поредната история, истинска история за доброто, случваща се в Перник, разказа във фейсбук Никола Рахнев и развълнува десетки потребители на социалната мрежа. Ето какво написа той: “ Това е една истинска история за доброто! В ПЕРНИК! „Благодаря на всички Вас за хапката надежда! От нас – Първо Вътрешно отделение на МБАЛ Рахила Ангелова“ написа още първия ден, старшата сестра на отделението. Медиците от Сovid отделението в МБАЛ „Рахила Ангелова“ получават вкусен, топъл обяд, като форма на подкрепа, напълно безплатно от Soup House / Супена къща, вече 7 дни. Собственикът каза, че НЕ иска да го споделяме, обаче аз искам, защото вярвам, че доброто трябва да се сподели. Как се случи. Обадих се да питам може ли да доставят храна за медиците, като част от националната кампания #ХапкаНадежда, като смятах да я плащам, но той каза, че ще доставя безплатно и от сърце! И го прави вече 7 дни. Не съм от Перник, но ако съм на Ваше място, бих се хранил там, бих си поръчвал от него, дори бих казал, че го правя, защото доброто следва да се връща. И като си помислите, че медиците изнемогват под натиска на скапаната ни здравна система и все повечето болни. Като си помислите, че утре животът на нас или нашите близки може да зависи от тях и САМО, ако искате… Можете да помогнете и като:

1. Ако сте заведение поемете следващи периоди, защото колкото и да е голямо сърцето – няма как да даряваш безкрайно, отдавна повечето заведения са в трудности, заради ситуацията. А и може да се включат още медици в Перник.

2. Ако сте бизнес или човек, който иска да дари, може да кажете и да заплатите на това или избрано от Вас заведение и да осигурите храна за медиците през следващ период. Бъдете здрави!“