Лъжливи реклами вкараха Христо Ковачки и Цветанка Ризова в измислен бизнес!
Golden bitcoin Euro background. Bitcoin cryptocurrency coin

Лъжливи реклами вкараха Христо Ковачки и Цветанка Ризова в измислен бизнес!

 В сензационната новина, че Христо Ковачки изкарва милиони от криптовалута,  има само една истина и тя е, че има човек с такова име, който е гостувал на предаването на Цветанка Ризова.

От офиса на бизнесмена Христо Ковачки потвърдиха, че рекламата съдържа напълно лъжливо съдържание.

 Нахално е да се използват имената на популярни хора, като от тяхно име се призовава да си купят някакъв продукт или услуга. Сайтовете, в които са разположени тайните новини са на чужди сървъри и свалянето им е практически невъзможно. Възможно е обаче стотици хора да последват примера на популярните личности и да загубят част от своите спестявания, а когато става дума за хранителни добавки – да си създадат и здравословни проблеми. Те обаче удивително много приличат на истински новинарски сайтове, които имат разпознаваемост.

 Според измислената реклама  Христо Ковачки не разбрал, че микрофонът му не е изключен след гостуване на Цветанка Ризова и разкрил тайната как всеки може да стане милионер. Офертата е ограничена във времето, така както предполагат съвременните правила за онлайн продажбите – направи го бързо, докато банките не са разбрали и не са спрели тази възможност.

 Звучи смешно, но всъщност е много опасно, защото вероятно стотици са се подвели да инвестират в така наречената криптовалута от нов тип.

 Нека хората не се доверяват сляпо на съдържанието в онлайн пространството. Дигиталната революция дава възможност всеки да бъде онлайн, да продава, купува и говори свободно. Това обаче съвсем не означава, че представеното съдържание отговаря на фактите и представлява обективна истина.

Преди време подобна реклама свързваше Миролюба Бенатова с продукт за отслабване, а само преди няколко дни Генка Шикерова беше набедена, че продава лекарства за борба с COVID 19.

В кризата явно се появяват интернет мародери без морал и скрупули.