Милена Миланова: Защо при минусови температури  се полага асфалт в Перник?

Милена Миланова: Защо при минусови температури се полага асфалт в Перник?

Кой разреши основен ремонт на улица „Стара планина“, където е започнала подмяна на пътната настилка, при положение, че ремонтът на този обект не е включен в поименния списък с капиталовите разходи на Община Перник. Този въпрос отправи към кметския екип в хода на днешната сесия зам.-председателят на ОбС-Перник от ПП ГЕРБ Милена Миланова.

„С какви средства ще бъдат финансирани ремонтните дейности и кога Общинският съвет ги е верифицирал със санкция, защото аз, в лично качество като съветник, не съм подкрепила такова решение“, допълни Миланова. Тя изрази притесненията си относно качеството на подмяна на пътната настилка, която е за сметка на всички пернишки данъкоплатци. На миналата сесия Миланова поиска кметът на община Перник да спази закона, като се яви лично и информира съветниците за хода на ремонтните дейности в града, за да може и гражданите да са наясно до кога е нужно да търпят тези неудобства.

 Миланова коментира, че под мантрата „водна криза и подмяна на водопроводна мрежа“ в момента се извършват ремонти, чието качество е съмнително. При минусови температури се полага асфалт, а това ще опорочи технологичния процес. Кой ще поеме отговорността за крайния резултат, който всички граждани трябва да платят, заключи Миланова.

Не е ясно все пак за кои минусови температури говори съветничката от ГЕРБ, след като в областния град такива през деня, когато именно се полага асфалт, няма.