Съдят студентка за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в апартамент в Перник

Съдят студентка за незаконно държане на високорискови наркотични вещества в апартамент в Перник

 Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.Ч. за извършено от нея престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

 Двадесет и пет годишната студентка живеела под наем в жилище в кв. „Твърди ливади“ гр. Перник.

 На 22.02.2019 г., след постъпил сигнал в сектор „Криминална полиция“ при Районното управление на МВР в гр. Перник, била извършена проверка на адреса й в града. Във всекидневната стая на обитавания от А.Ч. апартамент полицейските служители открили кафяво смолисто вещество, наподобяващо хашиш. За него наемателката потвърдила, че е наркотично вещество, което тя държи за лична употреба.

   В хода на претърсването на имота, в куфар, била открита кутийка с няколко пликчета. В тях било разпределено голямо количество различни на цвят таблетки – бели, розови, оранжеви, зелени, както и кафеникава бучка. Върху мивката в кухненския кът било намерено пликче с бяло кристалообразно вещество. На печката полицейските органи установили стъклена колба с термометър, покрита с текстилно парче, в която имало гъста виолетова течност. За нея А.Ч. обяснила, че е студент по химия и във връзка с обучението си извършвала опити в домашни условия. В кухненския шкаф над мивката било намерено пликче с червеникаво прахообразно вещество и друго със свито топче.

   Младата жена била задържана и отведена в сградата на Районното управление. Въпреки че първоначално отричала относно намерената в апартамента й дървена кутийка, впоследствие студентката признала на полицейските служители, че е нейна и вътре имало хероин, екстази и ривотрил.

 От назначените й изготвените физикохимични експертизи е видно, че откритите в обитавания от А.Ч. апартамент вещества са наркотични – хашиш, хероин, метамфетамин, метилендиоксиметамфетамин /MDMA/. Общата им стойност възлиза на 1672,76 лева. За тях А.Ч. нямала изискваното по закон разрешително, което прави държането им незаконно.

 Предстои наказателното производство срещу обвиняемата да продължи в съда.