„Топлофикация Перник” дари предпазни облекла и маски на ЦСМП-Перник

„Топлофикация Перник” дари предпазни облекла и маски на ЦСМП-Перник

 „Топлофикация Перник” дари на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник 40 комплекта облекла за предпазване от биозаразяване и 200 маски.

„Екипите на ЦСМП-Перник са на първа линия в борбата с коронавируса. Те ежедневно рискуват своя живот, за да спасяват нас, нашите близки, приятели и техните семейства. Затова ние, в знак на признателност към техния труд и загрижени за тяхното здраве, решихме да им дарим  предпазни дрехи, защото знаем, че те в момента са им най-необходими. От началото на пандемията „Топлофикация Перник” е извършила много дарения- на здравни заведения, Община Перник, училища и други институции. И друг път съм имал възможността да кажа, че дружеството работи на територията на Перник. В него намират препитание около 500 човека, чиито семейства живеят в Перник. Затова ние винаги сме били съпричастни както към радостните моменти, така и към проблемите на Перник. Даренията, които правим по различни поводи, са неразделна част от програмата за корпоративна социална отговорност, която дружеството ни е разработило и изпълнява”, заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Ясен Кацаров.

Директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов благодари от името на целия екип за дарението. „Топлофикация Перник” не за първи път ни прави дарение. Това е доказателство, че трудът ни е оценяван по достойнство, което ни дава сили и ни мотивира много. В този момент наистина това ни е най-нужно, защото гарантира опазването на здравето на спешните ни екипи, които ежедневно се отзовават на над 20 обаждания за болни със симптоми за короновирус. Затова искам да изкажа нашата благодарност за вниманието и загрижеността на ръководството на дружеството”, заяви д-р Симеонов.