Перничани са от малкото, които вече могат да отчитат парното си 100% дистанционно

Перничани са от малкото, които вече могат да отчитат парното си 100% дистанционно

  “Топлофикация Перник” е една от първите в страната, която предоставя на абонатите си възможност за 100%-ов отчет в реално време на консумираната от тях топлинна енергия, чрез дистанционно отчитане. Това може да бъде постигнато с новите уреди за отчитане на потребената енергия от разстояние, чрез които перничани ще плащат вече само и единствено това, което реално са употребили.

„Нашите клиенти ще забравят вече за прогнозните сметки, които често водят до разминаване с изравнителната сметка поради трудното прогнозиране на средномесечните температури. С уредите за дистанционно отчитане се елиминира факторът „човешка грешка“. Абонатите получават реално отчитане, в реално време без да губим тяхното време“, поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Ясен Кацаров и допълни: ”Този тип отчитане е сравнително ново за България, но смятам че всяка услуга спестяваща време и усилия на абонатите ни, трябва да се прилага. Изборът на дистанционен отчет има безспорни предимства и клиентите ни вече го разбират. Предвид пандемията модерните уреди са още един метод за ограничаване на контактите. Казвам това, защото с монтирането им отпадат посещенията на инкасатори“. Кацаров подчерта, че „Топлофикация Перник” работи в полза и услуга на абонатите си. „Те могат да закупят от нас уредите за дистанционно отчитане на специални цени. С цел намаляване на тежестта върху техния бюджет, ние предлагаме разсрочено плащане на уредите за срок от 24 месеца, с 0% процента оскъпяване. Цените са с включен монтаж.“, уточни шефът на топлофикационното дружество. Той напомни, че на сайта на дружеството всеки може да се запознае със специалните ценови предложения, изготвени по най-изгодния начин за абонатите. „Уредите са висококачествени и са на световния лидер Siemens“, допълва още той.

Според него, единственото, което клиентите на „Топлофикация Перник” трябва да направят, за да преминат на  дистанционен отчет, е да вземат решение заедно, на общо събрание на етажната собственост. По този начин цялата абонатна станция ще се отчита в един и същ момент от разстояние. „Модерните устройства са по-добрия вариант за нашите клиенти. Надяваме се през този отоплителен сезон все повече перничани да поставят уреди за дистанционен отчет, заради безспорните им предимства“, подчерта Ясен Кацаров.