“Топлофикация Перник” въведе електронен самоотчет на измервателните уреди!

“Топлофикация Перник” въведе електронен самоотчет на измервателните уреди!

С оглед на тежката пандемична ситуация в страната и региона, породена от коронавируса, от „Топлофикация Перник” предлагат на своите абонати алтернативни методи за отчитане на водомерите.

„За да са коректни сметките за потребената топлинна енергия и за да предпазим нашите клиенти в тежката ситуация, в която се намираме в момента, решихме да им предоставим вариант за електронно попълване на данните от уредите. В тази криза трябва да сме гъвкави и да създаваме повече възможности да си свършим работата от разстояние“. Това поясни инж. Диана Мечкарска, ръководител  на отдел „Координация и контрол на ФДР и пласмент“ в Топлофикация- Перник.

Тя поясни, че на сайта на „Топлофикация Перник” е качена подробна информация за различните типове водомери с обяснение кои данни трябва да бъдат въведени при отчета. Инж.Мечкарска поясни още, че при попълването на показанията на водомерите електронно,  трябва да се посочат само черните цифри, които представляват реално консумираните  кубици вода.

От „ Топлофикация Перник” направиха важно уточнение, че подадените данни подлежат на проверка от служител на дружеството, преди да бъдат подадени за фактуриране. При несъответствие с обичайната консумация, от дружеството си запазват правото да се свържат със съответния абоната за доуточняване.