Бюрото по труда в Перник търси 24 лекари, 20 медицински сестри, 20 санитари и 30 шивачки

Бюрото по труда в Перник търси 24 лекари, 20 медицински сестри, 20 санитари и 30 шивачки

Повече от месец- пет поредни седмици,  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават, като през изминалата те нараснаха само с 4 и станаха 492.  Добрата новина е, че се увеличиха и предлаганите свободни места за безработни висшисти, макар и само с 1 и станаха 52. От тях 24 са за лекари и 20 за медицински сестри .

 През изминалата седмица все още бе актуална офертата за работа за 228 преброители-анкетьори, 55 контрольори, за 30 шивачи за Перник, 10 работници в сладкарското производство за Перник, 11 машинни оператори ТТМ-ГТЛ, 20 лекари, 20 медицински сестри и 20 санитари за Перник.

 Освен тях, на трудовия пазар в Перник през седмицата се търсеха още: лекари спешна медицина, обслужващи кулинарен щанд,  кредитни консултанти,  работник за поправка на джанти, шофьори на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, продавач -консултант, пласьор на стоки, готвачи, помощник- готвачи, готвачи в заведение за бързо хранене,  обслужващ погребално бюро, шлосери, електрозаварчици, оператор роботозаваряване, оперативен счетоводител, лаборант,  барман, салонен управител,  машинисти на ПСМ/фадрома/, минни инженери,  кранисти, оператори на машини и съоръжения в металургията, пещари на металургични пещи, механошлосери,  електротехник, електромеханошлосер, заварчик, машинни оператори обработка на камъни, ръководител на участък в добивна промишленост, началник производство, ръководител движение, стрелочник, маневрист, медицинска сестра- социални дейности, автомеханик, маникюрист, пазач, пощенски раздавач, хигиенисти, педагог   

   Анализът  на предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места показва, че макар да наближава зимата и в условията на пандемия, на трудовия пазар в Перник се наблюдава сериозно раздвижване. Сред най- търсените кадри в момента са: преброители, контрольори, шивачки, машинни оператори, работници в сладкарско производство, склададжии и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладава търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 440 свободни места и 52 за безработни висшисти, от които 24 лекари, 20 медицински сестри.