Кметът на Перник Владимиров за бъдещето на Индустриалната зона

Кметът на Перник Владимиров за бъдещето на Индустриалната зона

Перник има огромна индустриална зона, която трябва да бъде преобразена. В този си вид и на този етап тя не може да привлича инвеститори. Вече се работи в посока на пълната й промяна. Освен от инвеститори, които искат да създават стопански единици, има интерес и за жилищно строителство. Перник е магнит за много българи, които са тръгнали да мигрират към София, споделя кметът Станислав Владимиров пред Кмета бг.

„Виждайки обаче високите цени на жилищата там, те се ориентират към моя град. Затова работим в посока за създаването на нови квартали и подобряване на цялата инфраструктура на града, за да можем действително да създадем много добри условия за живот и работа.

В момента инфраструктурата на индустриалната ни зона не привлича инвеститори, така че първо нея трябва да подобрим. Трябва да направим връзка с основния път, да докараме жп линията до нея. Това са условията, които привличат инвеститорски интереси.

Запитванията увисват във въздуха в момента, в който видят състоянието на индустриалната зона и цената, на която я предлагаме на пазара. Но има различни механизми и инструменти, с които може да влезем в партньорство с потенциални инвеститори. И това ще се случи следващата година. Екипът ни е малък, но съставен от добри професионалисти в различни сфери – икономисти, инженери. Работим в различни посоки, разпределили сме си задачи, допълваме се, така че вярвам, че ще успеем“, категоричен е Владимиров