И в Радомир затягат мерките срещу пандемията

И в Радомир затягат мерките срещу пандемията

С нарочна заповед на кмета на община Радомир Пламен Алексиев до второ нареждане се забраняват груповите празненства и масовите мероприятия. В документа е посочено още, че на гишетата на фронт-офиса в Центъра за административно обслужване на гражданите в сградата на общинската администрация ще се допускат за обслужване до 6 лица – двама души на гише „Данъци и такси“ и четири лица на останалите гишета, на отстояние 1,5 метра един от друг.

Ресторантите и кафенетата ще работят само да до 22 часа. През останалото време ще трябва да работят при  спазване на   изискването за създаване на организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допуска повече от едно лице на площ от 3 кв.м.

Преустановява се провеждането на  групови празненства /сватби, кръщенета и др./ както и на всички масови мероприятия на открито и закрито  на територията на общината. Игралните зали на територията на общината също ще работят в ограничителен режим, като няма да се допуска присъствието на повече от едно лице на площ от 3 кв.м.

Заповедта е в сила до второ нареждане.