Стартира кампанията „Подари приказка”!

Стартира кампанията „Подари приказка”!

Второто издание на кампания „Подари приказка“ стартира на през месец ноември, а даренията ще бъдат събирани до 30 ноември.

Искаме да изненадаме малките деца и техните родители от Програма „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ за коледните празници, като им подарим книжки, които от най-ранна възраст да развият въображението и любопитството им към света.  За целта търсим широк кръг от съмишленици, които да подкрепят усилията ни в сферата на ранното детско развитие и патронажната услуга за семейства, живеещи в трудност.

Всеки може да се включи:

– Съберете и дарете събрани от вас детски книжки и образователни комплекти, подходящи за деца от 0 до 3 годишна възраст.

– Споделете събитието във фейсбук с други ваши близки и познати, които биха имали интерес да дарят книжки или да следят новините ни.

– Опитваме се да вдъхновим повече родители да четат на своите малки деца. Затова запишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка, за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук с #podariprikazka.

Подари приказка на дете в нужда и отвори цял един нов свят за любопитство, въображение и мечти! 

Кампанията е в полза на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която “Тръст за социална алтернатива” тества в България от 2016 г. насам. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им. 

Амбицията ни е някой ден тази услуга да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната. Затова искаме да я популяризираме заедно с резултатите от работата ни и да намерим съмишленици в лицето на родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера в цялата страна. 

В първото издание на кампанията от септември 2019 г. успяхме да съберем над 1500 книжки и играчки и да зарадваме близо 120 семейства. 

Последвайте страницата “Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще/Nurse Family Partnership” във фейсбук и събитието във фейсбук Кампания „Подари Приказка“, за да следите новините, свързани с кампанията, и да изберете най-лесния начин за изпращане на книжките, които искате да дарите.  

За повече информация, можете да се свържете се с координатора на кампанията – Дена Попова, на тел. 0884 981 124 или да пишете на имейл: dpopova@tsa-bulgaria.org.   

Екипът на Днес и утре подкрепя благородната инициатива.