Радомирски огнеборци гасиха пожари, пламна известно заведение, няма пострадали

Радомирски огнеборци гасиха пожари, пламна известно заведение, няма пострадали

Тази нощ е възникна пожар в добилото вече известност в региона заведение „Калената къща”, в ковачевското с. Калище. Около 5,00 ч. на тел. 112 е съобщено за горящия комплекс в селото. Четири противопожарни автомобила от РСПБЗН – Перник, Радомир и Земен и полицейски екипи от РУ – Радомир се насочили към мястото на инцидента. Девет огнеборци локализирали пламъците. Унищожени са основните сгради на заведението, а са спасени съседните навеси. Няма пострадали хора. Причината не е установена. Според добре информирани, има вероятност пожарът да е умишлен. Извършва се оглед от служители на полицията и е започнато разследване.

Къща пламна в радомирското с. Кондофрей. Сигналът за пожара е подаден вчера, около 17, 00  ч. Един екип на РСПБЗН – Радомир е локализирал пламъците. Изгорели са част от покривната конструкция на сградата, каратаван и са опушени стените на помещенията. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината е строителна неизправност.

В началото на отоплителния сезон много хора използват печки на твърдо гориво. Необходимо е да бъдат проверени комините на сградите, особено на тези които са гредоред и да бъдат обезопасени. Най-често прогарят тухлите на димоотводните тръби и запалват минаващите близо до тях дървени греди. Добре е да бъдат почистени и комините, тъй като често се запалват саждите, което води до нежелани последици.