И пернишките полицаи излизат на протест!

И пернишките полицаи излизат на протест!

Служителите на МВР от всички дирекция в страната започнаха верижни протестни действия. В голяма част от областните градове акцията на органите на реда вече премина. Сега в нея се включва и Перник.

Протестът е насрочен за 5-ти ноември. Тя ще се проведе от 15 до 16 часа пред сградата на областната управа. Заради пандемията от крона вирус, в акцията ще се включат само няколко души, при спазване на всички епидемиологични мерки, но на земята ще бъдат поставени каски и шлемове.

Националният протест, обявен за 8 ноември засега не се отменя.

Надяваме се, да се стигне до компромисно решение, относно настояването ни за увеличение на заплатите на служителите в системата на МВР с 30 %. обяви преди броени дни Валентин Попов, председател на Синдикалната организация на служителите в МВР.

Служителите на реда са категорични – те трябва да бъдат присъединени към онези 36 администрации, които са натоварени пряко с последствията от COVID-19.

Пернишки полицай сподели: „Притеснен съм за семейството си. Ние бяхме и сме наистина на първа линия в битката с пандемията, заедно с медиците. Така беше по време на карантината, така е и сега, когато проверяваме карантинирани, помагаме на здравните органи и с транспорт. Да, лекари, медицински сестри, фелдшери са изложени на постоянна угроза от зараза, стотици от тях в цяла България се разболяха и се превърнаха от пациенти. Никой обаче не си дава сметка, че при тези ежедневни контакти с болни или потенциални носители на корона вируса, полицаите са на същия хал. Мисля си колко от нас ще се окажат здрави, колко ще са онези, които вече са прекарали корона вируса безсимптомно, докато са били на работа, колко ще „светнат“ днес или утре… Май е време да ни тестват масово. Тогава ще лъсне истината…“