Областният управител гостува на празника на децата от „Българче“

Областният управител гостува на празника на децата от „Българче“

Пернишката целодневна детска градина „Българче води началото си от 1954 година, когато е създадена за обучение на децата на работещите в тогавашния металургичен завод, днес “Стомана индъстри”.  Наречена е “Българче”, а сградата е изградена в типичен възрожденски стил.

Сега нейната 65-та годишнина събра в театралния салон на Двореца на културата учители, родители, бивши служители, директори на детски градини, които възторжено аплодираха изпълненията на децата от различните групи, които представиха музикално-танцов спектакъл.

Сред поканените, уважили тържество, бяха и областният управител Ирена Соколова и кметът на общината Вяра Церовска. 

Ирена Соколова поднесе поздравленията и благодарностите си към директора Соня Запрова и целия учителски колектив по повод празника. „Професионализъм, всеотдаен труд, нестихващ ентусиазъм и обучение с грижа за децата на Перник. Това са част от думите, описващи работата на целия колектив от квалифицирани преподаватели и педагози към ЦДГ №6 “Българче”.

Посяващи зрънцето на знанието, на любознателността и християнските добродетели в най-малките, с годините екипът Ви създаде истински личности и достойни хора. Желая Вашата успешна мисия да продължи и да постигате все по-високи резултати!“, каза Соколова.

Програмата на възпитаниците на ДГ “Българче” продължи над час, а малчуганите пяха, представиха атрактивни танци и актьорски превъплъщения.

Днес в ЦДГ „Българче“ Перник се отглеждат и възпитават близо 200 деца, които са разпределени в 7 групи, формирани по възрастов признак.

Приоритетите в работата на педагогическия колектив са насочени към личностното развитие на децата чрез създаването на оптимални условия, гражданско образование и възпитание, проучване и диагностика на детските познания и умения, екологично възпитание.