Детска градина „Българче” чества 65-годишен юбилей

Детска градина „Българче” чества 65-годишен юбилей

С голям спектакъл беше отбелязана 65-та годишнина от основаването на Детска градина „Българче” в Перник.  Тържествената церемония  се състоя в големия театрален салон в Двореца на културата и  събра бивши и настоящи възпитаници, учители, директори на детски заведения и родители. Празникът беше уважен и от кмета на Общината д-р Вяра Церовска, зам.-кметът Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова и кметът на кв. „Изток“ Емил Костадинов. Градоначалникът приветства гостите и участниците в юбилейния концерт и им пожела да са здрави и никога да не се отказват от мечтите си.

„Скъпи деца, с това прекрасно българско тържество, което ни показахте, мога да кажа само моето голямо благодаря. Скъпи учители, възхищавам се на вашия нестихващ ентусиазъм, всеотдаен труд и грижи за бъдещето на нашия град – децата“, сподели кметът Вяра Церовска и връчи специален плакет на директора на детското заведение Соня Запрова, която благодари и поздрави всички в залата.            

Празничната програма включваше много песни и танци, както и драматизации. С прекрасни изпълнения се включиха народната певица Ива Давидова и музикантите от Духовия оркестър.