Перничанка е новият ВрИД правосъден министър

Перничанка е новият ВрИД правосъден министър

Перничанка е новият ВрИД правсъден министър. Десислава Ахладова сяда на стола на подалата оставка Цецка Цачева. Цачева се разделя с поста заради имотния скандал с апартаментите на властта, в който попадна и нейното име. В събота тя подаде оставка заради случая с евтините жилища, купени от представители на властта от строителна фирма „Артекс“ и обяви, че излиза в платен годишен отпуск, докато оттеглянето й бъде одобрено от депутатите.

От министерството съобщиха официално, че досегашният заместник-министър на правосъдието Ахладова е назначена за изпълняващ длъжността министър на правосъдието.

Десислава Ахладова е била административен ръководител на Административен съд – Перник, както и председател на Районен съд – Перник. Тя е завършила „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ Благоевград.

Ахладова ще заема поста, докато Народното събрание не гласува оставката на Цецка Цачева.

Като заместник-министър Десислава Ахладова е отговаряла за 6 ресора, сред които са дирекция “Българско гражданство“ и Агенция по вписванията, където се случиха скандалите с продажбата на български паспорти и краха на Търговския регистър.