Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trashchallenge – без боклуци

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима кандидати за евродепутати, започва инициатива ББ trashchallenge – без боклуци

Националният съвет на АБВ-Младежи номинира петима като кандидати за евродепутати от АБВ. Средната възраст на номинираните е 28 години, с висок образователен ценз, ентусиазирани и добра подготовка за работа с европейски институции и работа с ЕК и председателството й в България, нови лица, които нямат политическо минало. Това съобщи пред медиите лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка.

В рамките на националния си форум АБВ-Младежи приеха Декларация, насочена към злоупотребата с власт и лично облагодетелстване по високите етажи на държавното управление. В документа АБВ-Младежи заявяват безпокойството си от отсъствието на стратегическа цел и ясно очертани приоритети.

„Държавата е като кораб без посока. Основният проблем е наложеният модел на посредственост и липса на професионализъм. Този модел се проявява в почти всеки един сектор. Ежедневно ставаме свидетели на скандали, които преминават без да има последствия за причинителите им. Суджукгейт, торти и банкноти, кумгейт, огради, паспорти, апартаменти.Символ на управлението станаханекомпетентността, некадърността, безхаберието, посредствеността. Този модел изкривява системно функционирането на институциите на държавата, възпроизвежда в масов мащаб бедствия, аварии и кризи. Злоупотребата с власт и лично облагодетелстване са в основата на омразата десетилетия наред. Те са причина нашите връстници да бягат от България. Днес Родината ни е без кауза, заради хора като вас от ГЕРБ, които издигнахте на пиедестал личното облагодетелстване.Няколкодневното мълчание на ръководството на БСП показва зависимост от ГЕРБ или неспособност да се прави политика в името на обществото и неговия интерес или незаинтересованост към изстрадалите хора от същите скандали. Бягството от парламентарна анкетна комисия и нежеланието да се иска вот на недоверие нагло демонстрира зависимостите между двете партии. Бягството от парламента е бягство от реалните проблеми на българските граждани“, се казва в част от Декларацията.

Като ясна посока на работа в Европейския парламент Пламена Заячка посочи противопоставянето на двойните стандарти в Съюза и сигурността.

„Двойни стандарти, които са резултат от несъстоятелността на нашите представители в европейските институции в момента. Те не успяват да защитят националния интерес, благодарение на което България 12 години присъства в ЕС, но не участва във формирането на политики“.

Заячка посочи още и бързото развитие на Световното движение за мир, което вече разгръща дейността си на четири континента и в 10 държави. През следващите дни АБВ-Младежи ще потърсят подкрепа за инициативата от президента, премиера и председателя на Народното събрание.

Междувременно АБВ-Младежи се включват в световната инициатива trashchallenge, като добавят – ББ. ББ trashchallenge – без боклуци.