Цецка Цачева подава оставка заради купения евтин апартамент!

Цецка Цачева подава оставка заради купения евтин апартамент!

Цецка Цачева подава оставка като министър на правосъдието в правителството на Бойко Борисов.  Цачева сама е изявила желание да напусне правителството в разговор с премиера тази сутрин, съобщи NOVA.

Преди няколко дни, от Брюксел, Борисов се закани да проследи внимателно казуса с имотите на Цветан Цветанов, както и на другите представители на ГЕРБ – Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

Днес Цачева е в Стара Загора, където се очаква да потвърди официално напускането на кабинета.

Оставката на Цачева идва дни след скандала с имотната сделка за жилището ѝ в престижния столичен квартал „Изток“, придобито на цена в пъти по-ниска от пазарните.

Реакции на властта

„Оставката винаги е индивидуален акт. Надявам се, че г-жа Цачева разбира какво прави“, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде кореспондент на БГНЕС. „Преди малко ви казах, че премиерът е на ход – очевидно съм имала някакво предчувствие по темата“, посочи Йотова. Според нея дали ще има други оставки, времето ще покаже. „Но, вече не е въпроса какви аргументите ще изложи г-жа Цачева. Въпросът е в аргументите, които ще защити ПП ГЕРБ, мнозинството и министър-председателят“, заяви Йотова.

Цачева е поредният министър, който напуска кабинетът „Борисов 3“.

Преди нея това направиха Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

Цецка Цачева беше и председател на Народното събрание и неуспешен кандидат за президент.