Жителите на квартал „Драгановец” в Перник вече имат нова спорта площадка

Жителите на квартал „Драгановец” в Перник вече имат нова спорта площадка

„Радостна съм, че виждам толкова млади хора, които желаят да спортуват и това се случва на новото игрище в кв. „Драгановец““. С тези думи кметът на Перник Вяра Церовска откри спортния терен , който се намира в парка „Митко Соколов“. 

Това е 15-та поред спортна площадка в Общината, където перничани могат да тренират безплатно. Игрището е с размери 55/35 м. и е за футбол 7.

„Радостта на младите спортисти е оценката на това , което сме направили. Игрището се харесва на хората от квартала, през цялото време следяха ремонта и неговото изпълнение, бяха грижовни стопани.Години наред тук поколения перничани са играли футбол. Надявам се да го опазят и съхранят“, каза кметът .

Игрището е с изкуствена тревна настилка, направен е подход към него и е поставено специална ограда. Обектът е изграден със собствени приходи на общината на обща стойност 150 000 лв. с ДДС.

„Много сме щастливи, че вече има къде да тренираме. Игрището ни е прекрасно и трябва да си го пазим, за да се забавляваме и спортуваме“, коментираха ентусиазирани децата футболен клуб „Миньор“ и благодариха за новата придобивка на кмета. 

На откриването на спортното съоръжение беше кметският екип и представители на фирмата изпълнител.