Кредитен консултант се призна за виновен за присвояване на чужди пари и се  споразумя с Районна прокуратура – Перник

Кредитен консултант се призна за виновен за присвояване на чужди пари и се споразумя с Районна прокуратура – Перник

  Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на кредитен консултант, присвоил чужди парични средства в размер на 2527,80 лева. До приключване на наказателното производство се е стигнало след като подсъдимата Д.Л. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления и е сключила споразумение с Районна прокуратура – Перник.

    В качеството си на длъжностно лице – кредитен консултант в търговско дружество, подсъдимата Л. в периода от 26.05.2015 г. до 04.04.2016 г., в гр. Перник, в кръга на службата си съставила официални документи – квитанции и референции. В тях тя удостоверила неверни обстоятелства, а именно получаването на конкретни дати определени суми от клиент, представляващи вноска по договор. Целта била въпросните документи да бъдат използвани като доказателство за тези обстоятелства.

    В периода от 01.09.2015 г. до 30.03.2016 г. подсъдимата унищожила квитанции и разписки, издадени от Easypay, принадлежащи на дружеството, с цел да набави за себе си облага.

    До приключване на съдебното следствие паричната сума е била възстановена от подсъдимата Л.

    Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда.