Прокуратурата в Радомир разследва случая с ужасяваща жестокост към коте

Прокуратурата в Радомир разследва случая с ужасяваща жестокост към коте

Случаят с нечовешкото отношение към едно беззащитно животно в Радомир стана чрез медиите национално достояние. Ужасяващата агресия срещу четириногото е била заснета от охранителни камери в града на 17 март. На записа се вижда как пред търговски обект мъж удря и рита котето. 

Очевидци споделиха в социалните мрежи, че кашпата пред магазина е била едно от любимите места на бременната котка. Именно от там млад мъж, който е в компанията на други мъже, я хванал и буквално я ударил в земята, а след това е я изритал. Мариана Андреева е подала сигнала във фейсбук и е качила клипа в социалните мрежи. По думите ? бездомната котка е там от няколко месеца и е много гальовна и мила.

Животинката е била в тежко състояние, с травма на коремната област и сериозен кръвоизлив. Спешно е оперирана, а кървенето е спряно. В момента е в стабилно състояние и се чувства все по-добре. Загубени са обаче котетата, които е носила. Загубена е и матката на животното, която е била разкъсана при удара.

Следващите интервенции са с цел животното да се запази от шока, който е преживяло, казва ветеринарният лекар, който се грижи за него.

Хората, които работят в магазина, подеха кампания за събиране на средства за лечението на котето и неговото възстановяване. До момента радомирци са събрали над 1200 лева.

Сега под ръководството на Районна прокуратура – Радомир се води разследване по досъдебно производство, образувано по сигнал за извършено престъпление по чл. 325б, ал. 1 от Наказателния кодекс за проявена жестокост към гръбначно животно – котка, което довело до неговото тежко увреждане.

 Разследването по случая продължава.