Председателят на БСП-Трън Иван Искренов си подаде оставката
Ива Искренов е вторият от ляво на дясно

Председателят на БСП-Трън Иван Искренов си подаде оставката

Председател на  общинската организация на БСП в  Трън Иван Искренов си е подал оставката. Това информираха местни социалисти.  Оставката на Искренов  е приета от местната структура. По време на провелото се годишно  отчетно събрание на местната структура на социалистите, част от членовете на общинската организация са изразили мнението, че  не са доволни от организационния живот на БСП-Трън, тъй като Иван Искренов живее и работи в Перник.

На мястото на досегашния председател застава Иванка Гълъбова, която е организационен секретар на общинската структура на БСП в Трън.

Потърсихме за коментар Иван Искренов. На въпроса- защо си е подал оставката, той отговори. „На провелото се отчетно събрание за дейността на общинската организация през 2018 г след като прочетох отчетния доклад, си подадох самоотвод от длъжността председател. Обясних, че съм ангажиран служебно и не мога да отделям достатъчно внимание на общинската организация. Ангажиментите, които съм поел са твърде много и не съм в състояние да отделям полагащото се внимание на местната организация.  Другата причина, която ме мотивира да си подам оставката е фактът, че възрастовият състав на общинската организация в Трън е над 65 години. Има 4-5 човека малко по-млади, в които попадам и аз. Млади хора в общината не идват и затова няма младо попълнение в общинската организация”.

Председателят на областната организация на БСП в Перник Валентин Петков потвърди информацията. Той допълни, че оставката на Искренов е поискана от общинската организация в Трън. Аргументът на местната организация бил, че дейността на местната структура е незадоволителна. Обстоятелството, че Искренов живее в Перник създавало пречки за активната работа на общинската структура на БСП в Трън. С оглед предстоящите избори се налагало общинската организация да активизира организационния си живот.