Фирми от Радомир и Земен с шанс да реализират своите проекти

Фирми от Радомир и Земен с шанс да реализират своите проекти

В Радомир беше отворена първата мярка за повишаване на производителността и експортния потенциал на малки и средни предприятия на територията на МИГ „Радомир – Земен“. Тя ще предостави безвъзмездно финансиране на стойност 1 564 640 лв. Общо за програмния период безвъзмездното финансиране в рамките на МИГ-а е 7 353 823 лв.

Представителите на малки и средни предприятия от двата града могат да кандидатстват със свои проекти пред местната инициативна група – съобщи нейният председател Радослав Йорданов. Освен него на първата среща в града присъстваха областният управител Ирена Соколова, кметът на Радомир Пламен Алексиев, представителят на министерството на земеделието Стефан Спасов.

До местните общности ще достигнат 370 млн. лв. договорени европейски средства, съобщи Стефан Спасов – началник отдел в Министерство на земеделието. По думите му в страната ни работят 64 местни инициативни групи /МИГ/ и броят им е двойно по-голям спрямо предишния програмен период. МИГ-овете обхващат 115 общини с население около 1,6 млн. жители. Те ще реализират прием по 400 мерки.