Министър Аврамова отново в Перник, преряза лентата на обновената сграда на общината

Министър Аврамова отново в Перник, преряза лентата на обновената сграда на общината

Кметът на Община Перник Вяра Церовска, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова  и зам.-кметът Владислав Караилиев  символично прерязаха лентата на обновената и санирана сграда на общинската администрация. По традиция в началото на церемонията беше отслужен водосвет за здраве. 

Проектът„Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация“  се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., и е на стойност 2 853 505,74 лева.

На събитието бяха народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Перник Иво Савов, зам.-кметовете Денислав Захариев, Севделина Ковачева, Йордан Павлов, секретарят Радослава Манова и общински съветници. 

„За мен е удоволствие за присъствам на финализирането на проекта на най-голямата административна сграда, в която се помещават 7 институции“, сподели кметът Вяра Церовска . Тя благодари на министър Аврамова, че винаги оказва помощ в изграждането на всички проекти .

„ Вярвам, че това ще продължи и всичко, което сме започнали като проектиране и развитие на Община Перник, ще намери своето реализиране  при този екип“, допълни кметът Вяра Церовска.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова сподели, че се радва за присъства на   откриването на една много красива и хубава сграда, която перничани ще ползват, както и служителите на администрацията, които са над 300.

„Освен , че е подобрена функционалността на административната сграда , в този проект има  нещо по иновативно и  това са фотоволтаици, които са монтирани на покрива и ще намалят потреблението на ел. енергия .Поздравявам екипа на общинската администрация за поредната придобивка и успех на останалите проекти ,по които работим , така че Перник да бъде много по-добро място за живеене“, заяви министър Аврамова. 

Главната цел на проекта е увеличаване на експлоатационната годност на сградата чрез основен ремонт, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, както и осигуряване на подходяща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на Община Перник.