20-годишно момче загина на пътя при Дебели лаг

20-годишно момче загина на пътя при Дебели лаг

Две сериозни пътнотранспортни произшествия са станали през почивните дни.

При едното от тях е загинало 20-годишно момче, съобщиха от полицията

Трагичният инцидент е станал в неделя, около 17,30 часа, на пътя от радомирпското село Дебели лаг към село Извор. Лек автомобил „БМВ“ излязъл от пътното платно, навлязъл в житен блок и се ударил в дърво.

В колата са пътували три момчета и едно момиче. В пернишката болница е починал 20-годишен младеж от Радомир. 21-годишна девойка е със счупен таз. Прегледана е в МБАЛ „Рахила Ангелова“ и преместена в столично лечебно заведение. Според запознати, автомобилът бил смазан до неузнаваемост. Пострадалата млада жена била бременна. На мястото са пристигнали полиция, Бърза помощ и пожарна. Наложило се огнеборците да режат ламарините на смазаното возило, за да извадят тялото на шофьора.

Останалите две момчета на 29 и 24-годишна възраст са прегледани и освободени за домашно лечение. В процес на установяване е кой е шофирал колата.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

62-годишен жител на пернишкото село Дивотино е пострадал при пътен инцидент на 9 март. Лек автомобил „Опел Мерива“, управляван от 78-годишен честен жител, самокатастрофирал в селото. В колата бил негов съселянин на 62 години, който е с две фрактури на една от ръцете. Шофьорът е изпробван с техническо средство за алкохол, като пробата е отрицателна.

Образувано е досъдебно производство и причините за пътния инцидент са в процес на установяване.