Рекорд! Над 90 пожара вилняха през уикенда. Пламъците взеха и човешка жертва

Рекорд! Над 90 пожара вилняха през уикенда. Пламъците взеха и човешка жертва

Печален рекорд беляза почивните дни в Пернишко. Огнеброците са гасили над 90 пожара, вилнели през уикенда в региона.  Девет от тях са със сериозни материални щети. Пламъците са взели и човешка жертва.

От полицията уточняват още, че при 83 от общо 92-та пожара пламъците са вилнели в сухи треви и храсти. В девет от инцидентите има нанесени и сериозни материални щети. При един от пожарите е загинал 76 годишен мъж. Огънят е лумнал в къща над автогарата в областния град, на улица „Люлин”. Освен сградата, в която е загинал възрастния човек, са засегнати и съседни постройки, на които за щастие са унищожени само изолациите. Засега причината за пожара не е установена.

Къщи са горели и в трънските села Ломница и Глоговица.

В Радомирско са станали 4 запалвания в къща, фургон, плевня и барака. В Ковачевци е горяла къща, собственост на перничанка. Огънят е тръгнал от съседен имот, в които са пламнали сухи треви и храсти.

Къща, фургон и паянтови постройки са горели в пернишкия квартал „Драгановец”.

Причините за почти всички са поголовното палене на сухи треви и отпадъци, които в доста от случаите са предизвикали запивания на сгради.

От пожарната отново апелират към хората, да не палят сухи треви и отпадъци, защото това са основните причини за пожари с материални загуби и човешки жертви.

Глобите са от 500 до 2 000 лева, ако не подлежат на наказателна отговорност.