Бюрото по труда търси 60 машинни оператори за производство на автомобилни компоненти

Бюрото по труда търси 60 машинни оператори за производство на автомобилни компоненти

След като през предходната седмица  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличиха значително, то през изминалата те намаляха с 23 и достигнаха 89.  Добрата новина е, че предлаганите свободни места за безработни висшисти остават без промяна- 3.  

Втора седмица е актуална офертата за работа на 60 машинни оператори за производство на автомобилни компоненти в Божурище, като се осигурява безплатен транспорт.    

 Освен тях, Бюрото по труда предлага работа на: 1 електротехник в промишлени предприятия,  2 шофьори на бетоновоз, 1 оператор на машина в бетонов център, 2 бармани, 2 сервитьори, 1 кредитен консултант на граждански договор, 1 шивач,  1 електрозаварчик, 1 обслужващ погребално бюро, 2 възпитатели, 2 работници в строителството,  1 шофьор на товарен автомобил, 1 общ работник, 2 продавач-консултанти, 5 военнослужещи, войници, 2 монтажници на отоплителни и газови инсталации, 1 продавач разносна търговия.

  Анализирайки предлаганите от Бюрото по труда в Перник през изминалата седмица свободни работни места, можем да обобщим, че сред най- търсените кадри са машинните оператори за производство на автомобилни компоненти, военнослужещи и други. На трудовия пазар в региона тази седмица преобладава търсенето на кадри за производството, а след това за обслужващите дейности.

 И тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага  86 места и само 3 места за безработни висшисти.