Бригада „Нов дом” направи щастливи семейството на малката Еми

Бригада „Нов дом” направи щастливи семейството на малката Еми

Миналата седмица цяла България стана съпричастна с щастието на цялото семейство на малката Еми, детския представител на омбудсмана на България Мая Маноова.

„Бригада Нов дом” отново бяха в Перник, донесоха толкова много усмивки и радостни сълзи и успяха да сбъднат една детска мечта – уютен дом и стая за Еми в розово. Сега семейство Станкови има наистина един прекрасен дом, в който бе превърната от Мария Силвестър и екипа й общинската гарсониера, а в тясното пространство бяха създадени и условия за придвижване на инвалидната количка на Еми.

А заедно със семейство Станкови от радост плакаха и техните съседи, свидетели на тежката битка, която лъчезарното дете и близките му водят от години с тежкото заболяване на Еми. Семейство Станкови Еми, родителите и баба й живеят в общинска гарсониера от години. Жилището е било в окаяно състояние, но ремонтът бил непосилен за семейството, тъй като всяка стотинка отивала за лечението и поддържането на живота на детето. Така за нужните ремонти не оставали пари.

„Бригада Нов дом” направи чудото и внесе щастие в семейството на слънчевото момиче. И екипът на предаването, и съседи и приятели на Станкови споделят, че те го заслужават, защото рядко може да се срещне семейство, което има толкова малко, но е запазило позитивността, запазило е човечността.