Декларация на Общинския съвет на БСП-Перник

Декларация на Общинския съвет на БСП-Перник

Госпожо кмет,

Господин председател,

Колеги

Уважаеми съграждани,


  Свидетели сме на това, как за пореден път заседание на общински съвет бе превърнато в абсолютен фарс.

  Административната, правна и политическа некомпетентност, както на председателя, така и на кмета на Община Перник доведоха до това за пореден път общинският съвет  да е принуден да вземе незаконосъобразни решения. Последователните действия на управляващото мнозинство сринаха доверието в институциите до равнище, на което никой преди тях не е успявал.

Общината ни се превърна в емблема на скандали и фалшификации.

  Уважаеми управляващи, с фалшифицираните гласувания на сесията на 28.02. 2019 г.  вие достигнахте своя апогей. След този позор, който сътворихте на 28.02.2019 г. възникват много въпроси:

Кой организира, кой фалшифицира и чий интереси обслужихте?!

В опитите си да омаловажите постъпката и да се оправдаете, вие, господа управляващи поставихте под съмнение легитимността на всички взети в този мандат решения. Сринахте напълно авторитета на органа Общински съвет.

   Дружните ви усилия днес показаха, че общинския съвет е превърнат в нотариат за подпечатване на решения, взимани на друго място. Вместо двете институции да решават проблемите на Перник и перничани, със своята некомпетентност Вие ги задълбочавате. Затова Ви призоваваме да намерите в себе си поне малко човешко достойнство  и доблест и да подадете оставки.

07.02.2019 г.