Областният управител специален гост в село Радуй

Областният управител специален гост в село Радуй

Областният управител Ирена Соколова уважи поканата и присъства на празника на осмомартенския сладкиш в село Радуй.

Събитието, което е ежегодно за жителите на селото, е в седмицата, когато отбелязваме Сирни Заговезни. По традиция по-младите посещават домовете на по-възрастните роднини и близки, за да им поискат прошка.

Соколова поднесе своите поздравления към дамите, които с любов и вдъхновение са участвали в подготовката на богатата кулинарна трапеза и поиска прошка от всички жители на селото с думите: “Ако волно или неволно съм ви наранила или обидила с думи или дела, моля да ми простите!”.

Жените от Радуй представиха собствени произведения – майсторски направени десерти, обредни хлябове, баници и областният управител благодари за старанието, майчинската грижа и майсторството:

„В седмицата сме на два прекрасни празника – 8 март и Сирни Заговезни. Те са повод да засвидетелстваме своето уважение, обич и да си разменим хубави думи. Радващо е, че има такива дни, когато можем да отдадем дължимото на жената, семейството и ценностите. Днес, жената, има значима роля във всички сфери на живота. Домакиня, майка, съпруга, изпълняваща различни и често нелеки професии професии, грижовна и отговорна. С присъщата си нежност и деликатност жените успяваме да внесем хармония и доброта в човешките взаимоотношения. Благодарение на нас, светът е едно по-добро, уютно и красиво място за живот. Ние сме онази сила, която дарявайки живот, продължава живота на човечеството. Скъпи дами от това китно пернишко село, продължавайте да сте все така силни и мотивирани, сръчни и любящи! Вашата градивна енергия прави света едно по-добро място за живот!”.

По повод тържеството губернаторът поднесе на домакините малки подаръци с логото на Областна администрация – Перник.