Условна тримесечна присъда за побой на футболен съдия

Условна тримесечна присъда за побой на футболен съдия

Пернишкият окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Радомир, с която футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия. Наказанието е три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

С.И. е признат за виновен в това, че на 18 септември 2016 г., около 18.45 часа, в село Ковачевци, на стадион „Димитровец“ по време на футболна среща между отборите на ФК „Буря“ и ФК „Партизан“ – Ярджиловци, нанесъл удар с юмрук в дясната поясна област на главния съдия. На потърпевшия Б.Н. е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на десен бъбрек.

Агресивният футболист трябва да заплати и разноските по делото. Присъдата не подлежи на обжалване и протест.

Главен съдия на срещата бил свидетелят Б.Л.Н.. В 87-та минута, топката излязла в ъглов удар в полза на ФК „Буря”, като след изпълнението на ъгловия удар футболист от клуба отбелязал гол и резултата станал 2:1 за отбора на ФК „Буря”. Главният съдия Н. посочил точката за изпълнение на начален удар, с което регистрирал отбелязания гол и тръгнал към центъра на игрището. След регистрирането на гола, той бил наобиколен от футболисти на ФК ”Партизан”, които били недоволни от съдииството. В този момент подсъдимият С.В.И. затичал към съдията и започнал да го псува, да го обижда и да му се заканва. В момента, в който подсъдимият се доближил до постарадалия се извъртял и  го изритал с „бутонките“ в областта на дясното коляно. При така стеклата се ситуация главният съдия му показал червен катон, като ядосан от това, подсъдимия изритал отново съдията и в лявото коляно. Свидетелят Н. отстъпил назад, но подсъдимият тръгнал агресивно към него и му нанесъл удар с юмрук в областта на бъбреците, от който пострадалия приклекнал от болка. При така създалата се ситуация охраната на футболната среща, както и асистен – съдията веднага навлезли на терена, но тъй като се намирали на отсрещната страна, докато пристигнат случаят приключил. Вторият асистент – съдия сидетелят притичал до главния съдия и двамата се отправили към скамейката на дежурния делегат свидетелят и към другия асистент- съдия. След края на срещата като се прибрал в Перник свидетелят Б.Н. отишъл на преглед в МБАЛ “Р.Ангелова“  и при извършено ехографско изследване му бил издаден амбулаторен лист. На следващия ден посетил Съдебен лекар, който му издал Съдебномедицинско удостоверение

Агресивният футболист трябва да заплати и разноските по делото. Присъдата не подлежи на обжалване и протест.