Добри икономически резултати отчете ОП „Пазари”

Добри икономически резултати отчете ОП „Пазари”

Независимо от трудните зимни условия, постигнатите от екипа на ОП „Пазари” резултати за първите два месеца на годината са оптимистични, заяви шефът на предприятието Димитър Дойчинов. Чистите приходи за този период на 20129 година са най-високи в тригодишен период – спрямо 2017 г. са с 35,53 процента и спрямо 2018 г. – с 24,07 на сто повече. Брутните приходи за първите два месеца на новата година са най-високи в тригодишен период – спрямо същите месеци на 2017 година те са с 30% повече , а спрямо предходната ръстът е с 19,72 процента.

От ОП „Пазари” се гордеят и с друг успех – превишението на чистите приходи над разходите за първите два месеца на 2019 година е най-високо и е 25 924,68 лв при 22 531,13 лв за 23017-та и 21 111,22 лв за същия период на 2018 година.

С 1 лев разходи през януари и февруари т.г. сме постигнали 1,67 лв. чисти приходи и 1,81 лв. брутни приходи,, което е една добра ефективност, споделвя Дойчинов.

Той допълни, че съгласно заповед на кмета на общината от 19 февруари 23019 година предстои провеждането на търг с тайнож наддаване за 26 търговски маси в „МЧархи” и 12 терена за амбалаж на втория етаж там, който ще се проведе на 13 и 20 март.

Седемнадесет производители и търговци са подали документи за продажба на зеленчуков разсад, цветя и овощни дървета.

Дойчинов припомни, че и тази година е проведен наложилият се вече като традиция ежегоден конкурс „Царица на мартеницата”, който е станал неразделна част от живота на ОП „Пазари”. На последната изложба, проведена в първия мартенски ден са били показани 15 експоната, спазващи строга сюжетна линия в духа на традицията. Мартеничките са били изработени от естествени материали.

С леко закачливият елемент в рамките на отличените автори на мартеници ние искаме по-скоро да подчертаем големия български празник на мартеницата, сподели Димитър Дойчинов. Отличените тази година са Юлия Костадинова за комозицията „Пижо и Пенда на гости в горския кът на Баба Марта” ,петокласничката Мирела Методиева от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” за композицията „Маптеница с шевица истинска царица”, Десислава Георгиева за „С детелинки и калинки и с подкова за късмет влюбените сърчица чакат пролетта”, Д3лека Георгиева за „Световната купа по футбол е наша” и „композиц;ията „Пазарни акценти”, Мая Маркова за „Три български рози”, Суска Асенова, Валеиря Бойчева, Добрина Христова,Христина Георгиева,Наташа Найденова и др.