Наркотици вкараха трима в ареста

Наркотици вкараха трима в ареста

Трима мъже са задържани за притежаване на наркотични вещества и шофиране на автомобили под въздействието на дрога. Двама от тях са хванати в Радомир и един в Перник.

Около 11 часа вчера служители на радомирското Районно управление на МВР проверили лек автомобил „Ситроен“, управляван от 30-годишния В.С. В колата пътувал и М.Д./ на 27 години. И двамата са жители на Радомир, уточниха от полицията.  В колата са намерени и иззети две пакетчета, съдържанието на които е реагирало на канабис и амфетамин при направения полеви тест. Теглото на наркотичните вещества е около един грам. При изпробването на водача на автомобила с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ. Двамата са задържани за 24 часа с полицейска мярка.

На улица„Олег Кошевой“ в областния град бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 19-годищния перничанин А.Ц. В колата е открито и иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса. Полевият тест е показал, че това е канабис. При изпробване на 19-годишният младеж с техническо средство е отчетен положителен резултат за марихуана и амфетамин. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.

По случаите са започнати бързи производство и действията по разследванията продължават.