Перничанин пред Темида за трафик на чужденци

Перничанин пред Темида за трафик на чужденци

Перничанин застава пред съда за трафикиране на чужденци.

Престъплението е регистрирано на 18 ноември миналата година, когато в трънското село Мракетинци са задържани 15 чужденци от афганистански произход. Закопчани са и двамата погачи – българи, които са съпричастни към  към опита да бъдат изведени имигрантите незаконно през границата на България със западната ни съседка Сърбия.

Акцията тогава е проведена от служители на Териториален сектор „Борба с организираната престъпност“ и колегите им от трънското Гранично полицейско управление. Като помагач на чужденците да напуснат незаконно пределите на страната е привлечен като обвиняем 31-годишният жител на Перник Т.Л.

Според изтеклата миналата година неофициална информация, бусът с чужденците бил засечен от Гранична полиция още в село Неделково, но шофьорът, вместо да спре на стоп палката при опита на униформените да го проверят, дал газ и се опитал да избяга. Последвала гонка, която приключила в Мракетинци, където водачът на буса загубил контрол над управлението на возилото и то се преобънало.

При доказване на вината на перничанина, го заплашва наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.