Освен картини, малката Сиси продава и мартенички

Освен картини, малката Сиси продава и мартенички

Храброто малко момиченце от Перник – Сиси, продължава да се бори за живота и лечението на своя баща. Освен картини, в динте, в които масово купуваме червено-белия символ на пролетта, детето предлага мартенички, а припечеленото ще даде на своя татко. 

В социалните мрежи храброто момиченце обяснява, че до обяд мартеничките ще продава майка му, тъй като то ще е на училище, а следобед мястото до нея ще и заеме то. Сиси обяснява, че масата е с номер 77 и е разположена срещу ГУМ.

Това, което трогна десетки перничани, бе написаното от малката във фейсбук. Тя покани хората да си купят мартенички от нея и допълни, че знае, че много деца няма да имат парички за червено – белият символ за здраве. На тях Сиси е готова да ги подари. В края на миналата седмица храброто момиченце написа: „Утре започва надеждата за тати пак. Благодаря на Перник и ако има деца без парички, има и за тях мартеници, да не са без мартенички!”

оПрипочняме, че Сиси започна своята човешка кампания за спасението на баща си като рисуваше и предлагаше картините си на площада в Перник на принципа „който колкото остави“. Много перничани бяха трогнати от жеста на детето и помогнаха, бяха организирани и благотворителни прояви, а щастието и надеждата в дома на Сиси се завърнаха. Борбата обаче за здравето на баща й продължава и многодетното семейство има нужда от средства. За това и търсят начин да припечелят нещо.

Нека да им помогнем с каквото можем! Да си купим мартеничка и от тях!