КО „Орфей” кани на неделно матине

КО „Орфей” кани на неделно матине

На 24 февруари 2019 г. /неделя/ от 11.00 ч. в Музикалното фоайе на Двореца на културата гр. Перник ще се състои „С копнеж за пролет…” – неделно матине на Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов, солисти Майк Перу – цигулка, Швейцария и Дарий Топузов – чембало.

В програмата музика от: Й. С. Бах, Й. Хайдн и Й. Сук.

Майк Перу е роден е през 1993 г. и започва обучението си по цигулка от 2001 г. Приет е в Консерваторията в Нюшател /Швейцария/, където първоначално  учи при Доминик Жанре, а през 2009 г. получава  сертификат за отличие като ученик на Деница Казакова. През същата година продължава образованието си в София при проф. Евгения-Мария Попова, като паралелно учи в Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“ и се дипломира през 2014г.

Цигуларят е посещавал майсторските класове на Детлеф Хан, Жюла Щулер, Алберт Марков, Пиер Амойал, Шломо Минц, Закар Брон, Минчо Минчев и др. Бил е неколкократен лауреат на Швейцарския конкурс  „Музика за младежта“, на други регионални  и международни конкурси. Носител е на Първа награда от Международния конкурс за инструменталисти и композитори „Музиката и Земята“-София. Гостувал е като солист на оркестри в Швейцария и в София.

Учил в класа по цигулка на проф. Гинка Гичкова, в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.