Допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми стартира от Варна АБВ

Допитване сред гражданите чрез анкета по ключови национални теми стартира от Варна АБВ

Анкетното проучване на ПП АБВ, чиято цел е да определи нагласите на гражданите по ключови социални и политически въпроси, стартира от Варна. Сондажът ще се проведе сред 50 000 човека в цялата страна.

Освен на хартия, анкетата на АБВ вече е достъпна и онлайн, през официалната страница на партията: https://www.abv-alternativa.bg/photo/files/files/Anketa_2_1.pdf

Анкетата съдържа 11 въпроса, свързани с националната сигурности енергийната политика, преодоляване на демографската криза.

Началото на кампанията даде председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Стартирането от Варна е въпрос на стратегическо разбиране и на уважение към варненци”, каза той.

В контекста на темата за национална сигурност, Румен Петков посочи, че това е тема особено актуална за Варна.

„Това е важно за Варна и въобще за черноморските ни общини, защото ние трябва да кажем, че на наша територия и в наша акватория е недопустимо да се разгръщат допълнителни военни континенти. Защото напрежението, което предизвиква безумното действие на президента на Украйна в Черноморския басейн, може да доведе до допълнително натягане и до пренатоварване на България, с което рискуваме да я направим обект”.

Председателят на ПП АБВ каза още, че партията настоя писмено пред правителството и пред Народното събрание на територията на  страната ни да не се допуска разполагането на допълнителни военни контингенти.

Сред останалите въпроси, залегнали в анкетата на ПП АБВ, са България да инициира дебати за промяна на системата за европейска сигурност, за борба срещу двойните стандарти в ЕС, за сваляне на санкциите срещу Русия, за изграждане на АЕЦ „Белене”, за доставка на газ от Русия през страната ни и за възстановяване на двустранни търговски отношения с Азия, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка. АБВ разчита на нагласата на гражданите и по отношение на въвеждането на еднократна финансова помощ в размер на 30000 лева за трето дете, нова данъчна политика с 5% ДДС за стоки от първа необходимост, въвеждане на необлагаем минимум до нивото на минималната работна заплата и промяна на държавното устройство и установяване на президентска република