Общината ще чисти алеите и подстъпите към гробищните паркове

Общината ще чисти алеите и подстъпите към гробищните паркове

Община Перник се обръща с призив към гражданите да почистят гробните места на близките си  по повод предстоящата Задушница.

„Нека заедно с гражданите обединим усилията си и още преди да е тръгнала голямата растителност да се почистят гробните места. По този начин ще  дадем друг вид на Гробищния парк и ще отдадем почит на нашите близки.  Общината  ще разчисти  алейната мрежа и подстъпите към гробищните паркове на територията й и ефектът ще бъде съвсем различен. Ще има поставени контейнери и техника за извозване на боклука“, сподели Захариев. 

По думите му в момента тече замерване  на площта на Гробищния парк, който е над 300 дка.  „Освен традиционното косене на алеите, тази година сме решили да приложим препарати за спиране на тревата и на дървесната растителност. Ще почистим изсъхналите треви, след това ще използваме методики за третиране на площите“, обясни Захариев.

От общинското ръководство предприемат и мерки  към фирмите, които работят на Гробищния парк.

Служители от Общинския инспекторат и отдел „Екология“ ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. „Задължение е на фирмите всички строителни отпадъци  да бъдат извозени  до Депото, защото тази услуга влиза в цената на гражданите, които я ползват. Благодарение на извършения контрол от  Инспектората  беше измит и почистен пътят към Централния гробищен парк от „Мини Перник“. Утре аз лично ще отида на проверка, за да видя състоянието му“, посочи Захариев.