Решетки за двама, карали дрогирани или пияни

Решетки за двама, карали дрогирани или пияни

Районна прокуратура – Перник е сключила споразумения с водачи на МПС, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс – шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Подсъдимият И.А. се е признал за виновен за това, че на 1 юли миналата година в управлявал в Перник лек автомобил след употреба на амфетамин и канабис.

Престъплението е било установено по надлежния ред. За извършеното от него нарушение на законовата уредба е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Той е лишен и от право да управлява МПС за срок от дванадесет месеца.

За шофиране в нетрезво състояние на другия подсъдим – Д.Е., е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на триста лева. На 30 октомври 2018 година мъжът управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2,49 промила. Престъпното деяние било извършено от подсъдимия след като една седмица преди това спрямо него е влязла в сила присъда за същото престъпление.