Нови трима на съд за извършени от тях престъпления

Нови трима на съд за извършени от тях престъпления

Трима нарушители на закона отиват на съд за различни, извършени от тях престъпления.

С 1,34 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка „Рено Клио“ 64-годишният Й.М. от пернишкото село Големо Бучино. Мъжът бил проверен на 17 януари тази година, на ул. „Младен Стоянов“ в областния град. Привлечен е като обвиняем и работата по случая продължава.

28-годишен пък ще отговаря пред Темида за притежаване на наркотични вещества.

През месец декември миналата година, служители от Второ районно управление на МВР  претърсили апартамент на улица „Волгоград“ в пернишкия квартал „Изток“. В жилището, обитавано от 28-годишният В.Н., са намерени и иззети кутии и пликове, пълни със суха зелена листна маса и тегло около 70 грама. Мъжът е привлечен като обвиняем за притежаване на марихуана по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК.

Още един столичанин е привлечен като обвиняем за кражбата от апартамент на улица „Найчо Цанов“ в Перник.

Престъплението е извършено в началото на миналата година, когато били откраднати цветен телевизор, мобилен телефон, парфюми, скъп алкохол и евро на монети. Преди два дни за кражбата беше привлечен 26-годишният Д.И от столицата. Съучастникът му А.И. също на 26 години от София по настояще изтърпява присъда „лишаване от свобода“ за друго подобно престъпление. И той е привлечен като обвиняем.

Действията по разследването продължават съвместно с Районна прокуратура – Перник.