БСП почете паметта на Васил Левски в Перник и Радомир

БСП почете паметта на Васил Левски в Перник и Радомир

Стотици перничани положиха цветя и венци на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в Перник по повод 146-та годишнина от кончината му. Пред паметника на Левски цветя положиха и народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, Кирил Леонов – председател на общинската организация на БСП в Перник, председателят на групата общински съветници Петър Янков, общински съветници, както и млади социалисти от Младежкото  обединение в БСП – Перник

В Радомир цветя пред паметника на Апостола положиха народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев, председателят на Общинския съвет на БСП в Радомир Георги Георгиев, както и много социалисти от града и общината.

В обръщението си към жителите на област Перник народните представители от левицата написаха: Днес България отбелязва 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Хиляди българи ще се съберат пред паметниците му не само у нас, но и в целия свят. Със  саможертвата си в името на една висша цел – свободата на поробеното ни отечество, Левски се превърна в явление и идеал, името, образът и делото му будят не само уважение, а и преклонение. Апостолът прекрачи рамката на времето, за народът ни той ще остане вечен пример за чистота и саможертва, символ на борбата за „чиста и свята република“. Със своята далновидност и талант Васил Левски бе обикнат от всички българи и бе наречен Апостол още приживе. Такава чест народът ни дава  не на всеки. Днес прекланяйки се пред делото на Апостола, всички трябва да си спомним заветите му и да се постараем те да останат не само непреходни думи, но и да бъдат превърнати в дела.