Областният управител награди най-младото пернишко училище

Областният управител награди най-младото пернишко училище

Най-младото училище в Перник навърши 20 години. Основно училище „Св. Константин Кирил Философ” в квартал Тева отбеляза празника си с концертна програма в Двореца на културата. 

На тържеството присъстваха областният управител Ирена Соколова, кметът на Перник Вяра Церовска, директори на училища от общината, бивши ученици на училището, преподаватели.

„Уважаеми учители, уверена съм, че и занапред ще учите и вдъхновявате младите хора да бъдат мислещи, креативни и иновативни личности, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото.  Скъпи ученици, пожелавам ви здраве, да вървите по пътя на вашето израстване с увереност, упоритост и оптимизъм в овладяването на нови знания и възпитанието в духа на националните традиции и морални ценности. Горда съм, че сте продължители на българските традиции, запазили се през вековете“, каза в приветствието си кметът Вяра Церовска.

„Миналото и настоящето на училището Ви са достойно свързани с традицията, с работата на първите учители, с успехите и постиженията на възпитаниците Ви. ОУ „Св. Константин Кирил Философ” е съвременен образователен център на българската духовност и място, където връзката учител – ученик е много силна. Най-важното, което оформя новаторския Ви и вдъхновяващ профил, е че сте отворени към благотворителността, към каузата да помагаш, да даряваш щастие и надежда на нуждаещи се.“, каза в приветственото си слово към учениците и ръководството Ирена Соколова.

За юбилея директорът на училището Станислав Харизанов получи специалното отличие на областния управител – паметен плакет и грамота.

Бивши и настоящи възпитаници на ОУ „Св. Константин Кирил Философ“ участваха в тържествения спектакъл.