Продължава кампанията за зарибяване на язовир Лобош

Продължава кампанията за зарибяване на язовир Лобош

Доброволци продължават кампанията по зарибяване на язовир Лобош и набирането на средства за това, става ясно от публикация в страницата им „Да спрем бракониерството на язовир Пчелина – Лобош”. Ето какво пишат те:

„На 3 януари тази година язовирът ни замръзна и на 11 февруари окончателно, ледът падна. Момчетата от ЦРОО-Перник се отдадоха на заслужена почивка от месец и половина и вече с нови сили и ентусиазъм са готови да бранят със зъби и нокти рибния ресурс на язовира ни от бракониерите през 2019 г. Освен охраната, тази година е запланувано да се извършат най-мащабните зарибявания за последните двадесет години на язовир „Лобош” с амур, сом и шаран. Ще спазим и традицията с пролетно почистване – пето поред за последните две години и половина. Почистването ще се иницира от Радослав Александров с помощници нашия задружен екип, както и риболовци милеещи за язовира.

След този кратък обзор на предстоящите събития искаме да засегнем въпроса със зарибяването с амур в периода 15-30 март.

Стартираме официално кампанията за набиране на средства ! ! !

До момента събраната сума е около 1000 лв . В нея влизат даренията от парите събрани в кутиите из риболовните магазини през 2018 г. и дарения на риболовци. Подробна отчетност до последната стотинка ще се даде непосредствено след зарибяването.

Амбицията ни е да пуснем един тон амур между 60-80 грама броя!!!

Рибките са налични , уговорката с рибовъдно стопанство „Шестицата“ – гр. Казанлък, е направена. Сега остава в рамките на следващите 30 дни всички ние, съпричастните към възраждането на прекрасния ни язовир, да се включим дейно в набирането на средствата за закупуването на зарибителният материал. Приканяме ви да отделите от семейния бюджет по-мъничко и паричка по паричка да достигнем сумата от 4320 лв (цената за 1 тон амур)

Начин за дарения:

1. Банкова сметка: ЦКБ, BG05CECB979010A5423700, титуляр -Марио Антонов – организатор на ЦРОО-Перник, 0897 640 280

2. Еконт офис Пазара, гр Перник, паричен превод до поискване

3. В рамките на Перник, София и околията „на ръка“ – Марио Антонов 0897 640 280

4. Касите в риболовните магазини в Перник, Радомир и София.

5. Съобщение изпратено на страницата и доуточняване на дарението на сумата по удобен за дарителя начин.

Всяка една сумичка както и имената на всеки един дарител ще бъдат публично обявени, за да види всеки един от вас къде отиват паричките му. Ще има и снимка на фактурата за стойността на рибките. Публично ще обявим от по – рано деня на зарибяване и всеки е добре дошъл да помага. Надяваме се рибарската гилдия най-вече от Перник , Радомир и околните села да покажем, че група хора обединение около една кауза могат да постигнат заветната цел – чисти брегове, язовир пълен с риба и бракониерство сведено до минимум !

Напомняме, че има налична сума от 3 350 лв събрана от вас риболовците през 2018 за закупуването на зарибител сом. Имаме уверението от рибарника, че в края на май месец в Лобош ще пуснем над 4000 бр.сомчета от 10 до 15 см.”