Казусът с транспорта за Ковачевци ще решава Областната комисия по транспорт

Казусът с транспорта за Ковачевци ще решава Областната комисия по транспорт

Утре от 14 часа Областната комисия по транспорт ще проведе редовното си заседание. Основната тема в дневния ред е разглеждането на писмо от кмета на община Ковачевци Васил Станимиров с предложения за промени по автобусна линия  Автогара Перник – Ковачевци от Областната транспортна схема.

Проблемът е сериозен, тъй като, както вече стана ясно, в началото на годината досегашният превозвач отказал да изпълнява линията Перник – Ковачевци. Причината – била нерентабилна, а общинското предприятие, което трябвало да поеме транспорта, не е получило лиценз. Наложи се да бъдат подадени нови документи, този път за общинската фирма „Ковачевци- 2016” и се очакваше въпросът с лиценза да бъде решен бързо. Общината е закупила свой автобус, който да изпълнява курсовете по маршрутното разписание Ковачевци – Перник.

Местните жители не могат да се разберат в какви часове да е маршрутът му. Работещите настояват автобусът да тръгва сутрин от Ковачевци и да се връща вечер. Пенсионерите искат да има и автобус по обяд, за да не се налага да стоят по 10-12 часа в големия град, ако са отишли за лекарства, например.

Утре вероятно ще стане ясно какво ще е разписанието на автобусната линия.