Транспортен проблем тормози жителите на село Черна гора

Транспортен проблем тормози жителите на село Черна гора

За транспортен проблем, който тормози жителите на пернишкто село Черна гора алармира кметът на селото Диана Атанасова. На вчерашната среща на кметовете на малките населени места тя сподели, че до Черна гора дневно пътува само един автобус. В 6,45ч. автобусът закарва хората до Перник, след което всеки търси начин да се прибере. Проблемът е възникнал тази година, след като превозвачи отказали да изпълняват курсовете до селото поради нерентабилност. До края на 2018-та година по осем курса дневно обслужвали населението.

Девет деца пътуват ежедневно на училище до Перник, има и работещи в Перник и София, които не могат да стигнат до работните си места, бабите не могат да отидат на личен лекар, обясни Атанасова. А Черна гора има 280 жители и се намира само на десетина километра от Перник.

От общинската управа обещаха до края на следващата седмица да бъде сключен договор с превозвач по линията Перник-Черна гора. Дотогава ще се търси вариант за временно решение на проблема. Очаква се днес кметът на общината Вяра Церовска да се срещне с жителите на селото.