Кметът Церовска благодари на селските управници за блестящото представяне на групите на Сурва 2019

Кметът Церовска благодари на селските управници за блестящото представяне на групите на Сурва 2019

Кметът на Община Перник Вяра Церовска изказа своята благодарност на всички кметове на населени места за прекрасния празник „Сурва“, както и за блестящото представяне на всички групи в 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри. 

Градоначалникът не скри, че оценката на зрителите от всички точки на Света е била, че това е най-прекрасният фестивал досега. 

„Искам да помоля кметовете и ръководителите на групите, ако имате предложения за промяна, да го направите писмено , защото е изключително трудно да се определи кой е най-добър. Ако питате мен, имаше поне 10 групи най-добри, но все пак има регламент“, сподели Вяра Церовска на регулярната месечна среща и допълни, че за нея е важно какво мислят участниците и каква е тяхната оценка. 

В рамките на срещата всички кметове благодариха на общинското ръководство за добрата организация и вниманието, което са имали.

Кметът на Кралев дол Пламен Георгиев, който е и ръководител на сурвакарската групата, която спечели тази година най-големия приз „Златната маска“, с усмивка каза, че е гледал групите и през двата дни на състезателните дефилетата и е останал очарован от тяхното представяне. 

„Имаше много деца и младежи, които бяха с много хубави маски, костюми и звонци, и с ентусиазъм представяха традицията. Щастлив съм, че по този начин я съхраняваме и пазим Сурва“, заяви още Пламен Георгиев. 

По време срещата кметът на село Расник Венцислав Любенов коментира, че проблемът с липсата на вода вече е решен след намесата на Общината, а кметът на Кладница Васил Мирчев пък изрази благодарност на фирмата , извършваща зимното почистване. 

Част от кметовете споделиха, че ще имат нужда от нови контейнери, както и от изкърпване на дупки по улиците.

В срещата взеха участие и зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.