Ковачевци посрещна млади футболисти от столицата

Ковачевци посрещна млади футболисти от столицата

В първия ден от месеца,  общинското ръководство на Ковачевци посрещна  и  първия тренировъчен лагер  по футбол за тази година.

Футболен клуб  Сердика София – Детска футболна школа пристигна на стадион „Димитровец“ в селото, което е и общински център, и проведе  първата си тренировка.  Малките футболисти бяха придружени  от Кръстин Кюков-бивш футболист на ЦСКА и треньор на младите надежди, сега собственик на футболен клуб „Сердика“.

Тази седмица  Ковачевци  ще е домакин на престижната  детска футболна школа,  която ще провежда  тренировки и ще бъде на пансион,   ползвайки  базата на   Спортен комплекс „Димитровец“.

„Добре дошли  в Ковачевци! Благодарим на треньорите за високата оценка, която са ни поставили, избирайки нашата база! Пожелаваме на всички  футболисти,  да извлекат максимума от участието си в лагера, за да постигнат   нови успехи в клуба!” казват домакините от селото, които с право се гордеят със своята спортна база.

Припомняме, че стадион “Димитровец” е построен през 1980 г. През 2015 година той бе основно реконструиран по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. Извършена е реконструкция на футболното игрище, писта, трибуни, коментаторски пункт, съблекални и помещение за съхранение. Новоизградени бяха спортна зала, игрища за волейбол и баскетбол, писта за дълъг скок, осветление. Над стадиона бяха изградени 14 къщи, ниско строителство, за настаняване на гостуващи отбори. Къщите са напълно обзаведени и оборудвани.

Спортната база се радва на изключителен интерес и тук тренират спортисти от региона и страната почти целогодишно.