Пернишки полицаи отвориха сърца за човешката болка

Пернишки полицаи отвориха сърца за човешката болка

Вчера директорът на Областната дирекция на МВР отчете резулатите от проведената благотворителна дарителска кампания, в която се включиха всички служители на дирекцията. Това е една прекрасна идея, инициирана от полицейските синдикатои осъществена благодарение на всички колеги, каза той. Надявам се, че и в бъдеще ще продължим да осъществяваме кампанията и съм радостен днес да се срещна със семействата на всички колеги, които за съжаление днес не са сред нас, но са останали в сърцата и душите ни, каза старши комисар Димитър Попов. Ние сме на разположение и винаги, когато имате някакви проблеми, сме готови да ви подадем ръка и да ви съдействаме в разрешаването им, добави той.

„Инициативата, осъщестнвена от всички синдикални дружества на територита на дирекцията и със съдействието на нейното ръководство, възникна в края на 2018 година. Излязохме с призив, който беше разпратен до всички структури и звена и те веднага се отзоваха на инициативата. Успяхме за кратко време да съберем 4 100 лева, които ще бъдат разпределени между четири деца на загинали наши колеги, едно болно дете, детенце дв неравностойно положение, жена, която се възстановява след ПТП. Сумите вече са са преведени по банков път. Надяваме се да сме помогнали и на болните деца, и на децата на загиналите ни колеги, каза още Васил Алексиев – председател на Националния полицейски синдикат към пернишката ОД на МВР.

Директорът на ОД на МВР старши комисар Попов връчи бордерата на всички подмогнати от дарителската кампания. Първи бяха децата на загиналите служители на реда –Наско Атанасов Боянов, Емануел Анжелов Богословов, Анжело Анжелов Богословов  и Сияна Аенова Асенова. Финансова помощ получиха и Ива Руменова Асенова, Веселин Димитров Димитров, Розалина Борисова и малката Ванеса Николаева, която в момента продължава лечението си в Турция.