Възможностите за ловен туризъм представя България на изложението в Дортмунд

Възможностите за ловен туризъм представя България на изложението в Дортмунд

България предлага качествен продукт и е силен конкурент на европейско ниво с възможностите за лов на благороден елен, дива свиня, както и на всички останали видове едър дивеч. Това каза зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на българския щанд на най-голямото международно изложение за лов и риболов „Лов и куче” (”JAGD & HUND”) в град Дортмунд, Германия. Изложението преминава при засилен интерес към трофейните експонати, представени на щанда на страната ни.

Форумът е сред най-престижните по рода си в света и най-мащабен в  Европа. Той се провежда за 38-ми път. Изложителите през тази година са над 800 и се очаква да дойдат   повече от  80 000 посетители.

Югозападното държавно предприятие, заедно с Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителната агенция по горите, е основен организатор на българското участие. Тази година българският  щанд представлява тип Ловна хижа. На щанда, на площ от 32 кв. метра, са подредени капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и др., отстреляни през последните години. Както на всяко изложение, така и сега ДГС”Витошко-Студена” представя свои ловни трофеи- свински глиги.  Посетителите на българския павилион могат да опитат ловни специалитети и традиционни български мезета от дивечово месо, приготвени от майстор-готвача Ути Бъчваров.

В изложението участват над 15 директори на ловни стопанства от всички държавни предприятия в страната. Експертите на ЮЗДП представят условията за ловен и алтернативни форми на туризъм в петте ловни стопанства с пакет от рекламни и информационни материали.